SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
SDLSN - Povratak na početnu stranicu SDLSN - Povratak na početnu stranicu
Utorak, 13.12.2016. Ispis Pošalji na mail

Pregovori Vlade i sindikata državnih službi - bez dogovora


(HRT, 13. prosinca 2016.) Bez dogovora završio je današnji krug pregovora predstavnika sindikata, državnih službi i vladinog pregovaračkog tima o realizaciji sporazuma o rastu osnovice plaća za šest posto slijedom rasta BDP-a.

Pregovori će se nastaviti u petak.
Prema riječima predstavnika sindikata, nisu dobili konkretnu ponudu, nego su samo obaviješteni o pojedinostima jučerašnjeg neuspješnog pokušaja potpisivanja sporazum s javnim službama. Sindikati nisu mogli potvrditi ni hoće biti isplaćene božićnice, no očekuju da hoće.
Uoči početka sastanka predsjednik Sindikata lokalnih i državnih službenika i namještenika Boris Pleša istaknuo je da će insistirati na ispunjenju sporazuma i 6-postotnom povećanju osnovice od početka godine. "Vidjet ćemo što će nam vladina strana ponuditi, posebice u kontekstu jučerašnjih događaja, dodao je. Pojasnio je kako svaki sporazum koji potpišu sindikati javnih ili državnih službi vrijedi i za one druge. Odgovarajući na novinarski upit rekao je da će božićnice biti isplaćene i u javnim i u državnih službama i da bi to prema neslužbenim informacijama, moglo biti još ove godine.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić rekao je da im je prihvatljiva vladina ponuda o povećanju osnovice 1. travnja i 1. studenog iduće godine.

 

Ne zna se kad će se nastaviti pregovori s osam sindikata javnih službi. Sindikalisti ističu da nisu mogli pristati na uvjete Vlade - nižu osnovicu plaća za 2016., preispitivanje pravne utemeljenosti i isplatu božićnica u siječnju. Zatražili su i sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem. "Predsjednik Vlade bi trebao imati punu infomaciju tko je pokušavao u iskrenoj namjeri postići konsenzus i dogovor, tko je pregovarao u dobroj mjeri, i tko je nemogućim zahtjevima onemogućio konsenzus i dogovor", izjavio je predsjednik Matice sindikata i potpredsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

Postani član sindikata, neovisno o boji očiju, rodu, spolu, političkom uvjerenju, vjeri i svjetonazoru. 

Budi član ili postani superheroj - sindikalni povjerenik.

Ako Ti se ne sviđa SDLSN uđi u STPRM ili GŠMNT, ali nemoj stajati po strani kad se odlučuje o Tvojim pravima i poslu. 

 

 

 

 

Anketa

Bliži se Božić i isplata božićnice državnim i javnim službenicima i namještenicima, ali dio blokiranih zaposlenika opet ju neće dobiti. Mislim da...

Povjereništva

Prijavite se na našu mailing listu i primajte obavijesti sa stranica SDLSN-a.Mailing lista Povjereništva
Pošalji link prijatelju

Pregovori Vlade i sindikata državnih službi - bez dogovora

Vaše ime i prezime: *
Vaša email adresa: *
Email adresa prijatelja: *
Poruka:
* obavezna polja