SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
SDLSN - Povratak na početnu stranicu SDLSN - Povratak na početnu stranicu
Subota, 11.07.2015. Ispis Pošalji na mail

ZAGREB - U ožujku prošle godine čelni ljudi HAKOM-a, Hrvatske regulatorne agencija za mrežne djelatnosti, dobili su obavijest o osnivanju sindikalne podružnice u toj agenciji, na što su reagirali pokretanjem peticije protiv tog poteza svojih zaposlenika.

(SEEbiz.eu, 11. srpnja 2015.) Osim pokretanja peticije, Mario Weber, ravnatelj, i Dražen Lučić, predsjednik Vijeća HAKOM-a, pokušali su na razne načine zaustaviti djelovanje sindikata u toj državnoj agenciji, piše Bug.hr.

Primjerice, radnicima su prijetili nepravodobnim obračunom i isplatom plaća, što su izravno povezivali s činom osnivanja sindikalne podružnice. Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske iz ovih je razloga 19. ožujka prošle godine podnio optužni prijedlog, da bi slučaj proteklog tjedna dobio i konačni epilog.
Spomenuti Mario Weber i Dražen Lučić sudskom su presudom Prekršajnog suda u Zagrebu od 7. srpnja proglašeni krivima za ostvarivanje zabranjenog nadzora nad utemeljenim djelovanjem sindikata. Izrečene su im i novčane kazne u iznosu od 4.200 kuna svakome, a i HAKOM je kao okrivljenik kažnjen s 33.000 kuna (uz to svi okrivljenici moraju pokriti i troškove sudskog postupka).
Sindikat je najavio da će od Vijeća HAKOM-a i Hrvatskog Sabora zatražiti i razrješenje ravnatelja Webera zbog ovog slučaja. 

Postani član sindikata, neovisno o boji očiju, rodu, spolu, političkom uvjerenju, vjeri i svjetonazoru. 

Budi član ili postani superheroj - sindikalni povjerenik.

Ako Ti se ne sviđa SDLSN uđi u STPRM ili GŠMNT, ali nemoj stajati po strani kad se odlučuje o Tvojim pravima i poslu. 

 

 

 

 

Anketa

Bliži se Božić i isplata božićnice državnim i javnim službenicima i namještenicima, ali dio blokiranih zaposlenika opet ju neće dobiti. Mislim da...

Povjereništva

Prijavite se na našu mailing listu i primajte obavijesti sa stranica SDLSN-a.Mailing lista Povjereništva
Pošalji link prijatelju

HAKOM i njegovi čelnici kažnjeni zbog sprečavanja rada sindikata

Vaše ime i prezime: *
Vaša email adresa: *
Email adresa prijatelja: *
Poruka:
* obavezna polja