SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
SDLSN - Povratak na početnu stranicu SDLSN - Povratak na početnu stranicu
Petak, 03.01.2014. Ispis Pošalji na mail

(Civilnodruštvo.hr, 3. siječnja 2014.) Ukidanje Državnog inspektorata i raspodjela njegovih ovlasti i poslova na čak pet ministarstava, radi povećanja učinkovitosti i postizanja učinka sinergije, koju nije bilo moguće ostvariti unutar jedinstvenog tijela, trebalo bi postati ogledni model reforme državne uprave po kojem bi se mogla transformirati i ostala državna tijela, sakrastična je teorija Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH koji su burno regirali na odluku Vlade RH o ukidanju Državnog inspektorata.

Tako bi se, npr., glomazno Ministarstvo unutarnjih poslova moglo ukinuti, a njegovi poslovi raspodijeliti na veći broj ministarstava, po logici njihove djelatnosti.
Ministarstvo poduzetništva i obrta moglo bi preuzeti procesuiranje manjih poduzetničkih kriminalnih pothvata poput džeparenja, provala u kioske i trgovine, dok bi Ministarstvo gospodarstva bilo zaduženo za veće kriminalne poduzetnike, a po potrebi bi se moglo uključiti i Ministarstvo vanjskih poslova, ukoliko takvi veliki poduzetnici sredstva iz inozemnih operacija plasiraju ili deponiraju u inozemstvu.

Prometne prekršaje moglo bi preuzeti neko ministarstvo iz portfelja HNS-a, dok bi poslove vezane uz nezakonite migracije i delinkvenciju obavljalo Ministarstvo socijalne politike i mladih.
Cijelim procesom transformacije MUP-a rukovodio bi, a tko drugi nego ministar rada i mirovinskoga sustava i ministar uprave u sjeni Mirando Mrsić, koji bi u početnoj fazi kriminalcima i onima koji se tako osjećaju ostavio „grace" period, tijekom kojeg bi mogli razmisliti o bitku i drugim svemirskim temama, koji bi se poklapao s razdobljem u kojem bi MUP prestao postojati, a njegovi pravni sljednici još ne bi započeli s radom.
U idućoj fazi, ovaj bi se izvorni hrvatski proizvod mogao brendirati i izvoziti u zemlje EU, kao novi pogled na državnu upravu.  

 

PRIJEDLOG SINDIKATA
Po uzoru na Državni inspektorat reformirati i MUP

U početnoj fazi kriminalcima i onima koji se tako osjećaju ostavio bi se „grace" period, tijekom kojeg bi mogli razmisliti o bitku i drugim svemirskim temama, koji bi se poklapao s razdobljem u kojem bi MUP prestao postojati, a njegovi pravni sljednici još ne bi započeli s radom

Željezo se kuje dok je vruće... 

(SDLSN, 3. siječnja 2014.) Ukidanje Državnog inspektorata i raspodjela njegovih ovlasti i poslova na čak pet ministarstava, radi povećanja učinkovitosti i postizanja učinka sinergije, koju nije bilo moguće ostvariti unutar jedinstvenog tijela, trebalo bi postati ogledni model reforme državne uprave po kojem bi se mogla transformirati i ostala državna tijela.
Tako bi se, npr., glomazno Ministarstvo unutarnjih poslova moglo ukinuti, a njegovi poslovi raspodijeliti na veći broj ministarstava, po logici njihove djelatnosti.
Ministarstvo poduzetništva i obrta moglo bi preuzeti procesuiranje manjih poduzetničkih kriminalnih pothvata poput džeparenja, provala u kioske i trgovine, dok bi Ministarstvo gospodarstva bilo zaduženo za veće kriminalne poduzetnike, a po potrebi bi se moglo uključiti i Ministarstvo vanjskih poslova, ukoliko takvi veliki poduzetnici sredstva iz tuzemnih operacija plasiraju ili deponiraju u inozemstvu.
Prometne prekršaje moglo bi preuzeti neko ministarstvo iz portfelja HNS-a, dok bi poslove vezane uz nezakonite migracije i delinkvenciju obavljalo Ministarstvo socijalne politike i mladih.
Cijelim procesom transformacije MUP-a rukovodio bi, a tko drugi nego ministar rada i mirovinskoga sustava i ministar uprave u sjeni Mirando Mrsić, koji bi u početnoj fazi kriminalcima i onima koji se tako osjećaju ostavio „grace" period, tijekom kojeg bi mogli razmisliti o bitku i drugim svemirskim temama, koji bi se poklapao s razdobljem u kojem bi MUP prestao postojati, a njegovi pravni sljednici još ne bi započeli s radom.
U idućoj fazi, ovaj bi se izvorni hrvatski proizvod mogao brendirati i izvoziti u zemlje EU, kao novi pogled na državnu upravu. S. Kuhar

Postani član sindikata, neovisno o boji očiju, rodu, spolu, političkom uvjerenju, vjeri i svjetonazoru. 

Budi član ili postani superheroj - sindikalni povjerenik.

Ako Ti se ne sviđa SDLSN uđi u STPRM ili GŠMNT, ali nemoj stajati po strani kad se odlučuje o Tvojim pravima i poslu. 

 

 

 

 

Anketa

Bliži se Božić i isplata božićnice državnim i javnim službenicima i namještenicima, ali dio blokiranih zaposlenika opet ju neće dobiti. Mislim da...

Povjereništva

Prijavite se na našu mailing listu i primajte obavijesti sa stranica SDLSN-a.Mailing lista Povjereništva
Pošalji link prijatelju

Po uzoru na Državni inspektorat reformirati i MUP

Vaše ime i prezime: *
Vaša email adresa: *
Email adresa prijatelja: *
Poruka:
* obavezna polja