SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
SDLSN - Povratak na početnu stranicu SDLSN - Povratak na početnu stranicu
Utorak, 06.05.2003.

SOLARIS: Od nedjelje nema zabilježenih slučajeva novooboljelih

(Večernji list) ŠIBENIK - Od nedjelje ujutro do sada liječničku pomoć zbog otrovanja hranom nije zatražio ni jedan gost hotelskog naselja Solaris. U uzorcima uzetim od prvih obrađenih pacijenata utvrđena je Salmonella enteritidis, a sljedećih dana utvrdit će se je li ta bakterija uzročnik bolesti i ostalih bolesnika - obznanjeno je jučer iz Epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Ispis   Pošalji na mail


Ponedjeljak, 05.05.2003.

Jenja epidemija salmoneloze u Solarisu

"Optimistično je što je broj oboljelih od subote navečer u znatnom padu, pa se očekuje skori završetak epidemije", oglasila se Služba za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Zasad nije poznato mjesto zaražavanja, a izvor zaraze i put prijenosa intenzivno se istražuju. U hotelima Solarisa su epidemiolozi Zavoda i Sanitarna inspekcija koji poduzimaju protuepidemiološke mjere i obavljaju nadzor radi sigurnosti gostiju hotela. Pročitajte cijelu vijest

Ispis   Pošalji na mail


Ponedjeljak, 05.05.2003.

SALMONELA NAJVJEROJATNIJI UZROK ZARAZE U HOTELU MILENIUM

ŠIBENIK, 4. svibnja (Hina) - Najvjerojatniji uzročnik zaraze gostiju hotela Milenium u Solarisu je salmonela, no još se ne zna izvor zaraze. Od 150 gostiju sa simptomima trovanja hranom 13 ih je zadržano u šibenskoj Općoj bolnici, doznaje se u nedjelju u Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije. Prema prvim nalazima Službe za mikrobiologiju šibenskog Zavoda za javno zdravstvo najvjerojatniji uzročnik zaraze je salmonela iz grupe D. Uz 150 oboljelih gostiju koji su liječničku pomoć zatražili u Šibeniku još se šest oboljelih gostiju istog hotela javilo zdravstvenoj službi u Zagrebu, priopćio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Mjesto zaražavanja za sada nije poznato, a izvor zaraze i put prijenosa intenzivno istražuje Služba za epidemiologiju ZZJZ-a u suradnji sa šibenskom Sanitarnom inspekcijom, kažu u ZZJZ-u. Na povišenu temperaturu i probavne smetnje gosti Mileniuma počeli su se žaliti u petak kasno poslijepodne. Zadnji pacijenti stigli su u Službu hitne pomoći kasno sinoć i do jutros ih je pregledano oko 150. Jedanaestoro pacijenata s jače izraženim tegobama zadržano na zaraznom odjelu šibenske Opće bolnice, a dvoje djece je na Odjelu pedijatrije i stanje im se polako poboljšava, doznaje se od dežurnog liječnika. Među oboljelima su gosti iz Hrvatske, te Slovenci, Česi, Albanci i građani SR Jugoslavije, a uglavnom je riječ o sudionicima Susreta adventista koji se održavao u Solarisu. U ZZJZ-u kažu da su provedene prve protuepidemijske mjere, pojačana je dezinfekcija i promijenjen je režim ishrane gostiju. Svi zaposleni u kuhinji hotelskog naselja Solaris su pod dodatnim epidemiološkim zdravstvenim nadzorom, bez obzira na uredne sanitarne iskaznice, odnosno klinički se pregledavaju i uzeti su uzorci za mikrobiološku analizu. U tijeku je i mikrobiološka obrada uzoraka hrane i briseva radnih površina, posuđa i ruku djelatnika kuhinje. U ZZJZ-u kažu da je pozitivno što je broj novooboljelih od sinoć u zamjetnom padu, pa se očekuje skori završetak epidemije. (Hina)

Ispis   Pošalji na mail


Nedjelja, 04.05.2003.

VEČERNJI LIST: Felix o Zakonu o radu

Ispis   Pošalji na mail


Petak, 02.05.2003.

1. svibnja obilježen uz grah i druženje s političarima

Prosvjed samo u Osijeku
Večernji list piše da za razliku od prošle godine, kad ih sindikati nisu pozvali, predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivica Račan jučer su se rado odazvali  pozivu, a Račan je najavio i bolje dane za radnike, ali za godinu, dvije. No ako se prisjetimo 1. svibnja 2000. i tadašnje premijerove najave da će se u idućih 100 dana donijeti mjere koje će u znatnoj mjeri poboljšati položaj radnika onda i ovu izjavu treba shvatiti tek kao dio prvosvibanjskog folklora. Pročitajte cijeli članak iz Večernjaka...  

 

Ispis   Pošalji na mail


Srijeda, 30.04.2003.

Prvosvibanjski recepti: SLUŽBENIČKI GRAH

Grah je najpoznatija mahunarka. Nijedna povrtlarska kultura, osim krumpira nije razvila toliko vrsta i varijacija kao grah. Širom svijeta se koristi na mnogo različitih načina, a omiljen je i među službenicima i namještenicima. Visoke je energetske vrijednosti, no ne preporuča se konzumirati u većim količinama u uredovno vrijeme jer se teško vari pa izaziva pospanost i pojavu ne uvijek ugodnih vjetrova.  

SLUŽBENIČKI GRAH (vidi Uredbu o koeficijentima i mjerilima za spravljanje službeničkog  graha bez kobasice s posebnim uvjetima, "Narodne novine", broj 714/03)

Namirnice

  • Narodne novine, posljednji broj 
  • 350 g graha
  • 100 g integralne riže (dugog ili okruglog zrna)
  • vezica celerovog lista
  • 2 češnja češnjaka
  • 2-3 žlice delikatesnog francuskog kvasca
  • 1 žlica maslinovog ulja (hladno prešano)
  • vode i soli po potrebi

Priprema

Grah oprati, namočiti preko noći, ujutro ocijediti, dodati čistu vodu, opranu rižu, celer i kvasac, te kuhati u loncu za brzo kuhanje pod pritiskom oko 1 sat, tj. dok grah ne omekša. Za to vrijeme pročitati posljednji broj Narodnih novina i ispuniti punomoć Sindikatu za podnošenje tužbe za isplatu božićnice za 2000. godinu. Potom dodati zgnječeni češnjak i maslinovo ulje.

Dobar tek!

Ispis   Pošalji na mail


Utorak, 29.04.2003.

MORH: službenici na bolovanju zbog leukemije dostavljeno rješenje o stavljanju na raspolaganje

(SDLSN 29. travnja) Službenici Novačkog povjerenstva u Osijeku Anici Beti koja se od 21. prosinca 2001. nalazi na bolovanju zbog akutne leukemije Uprava za ljudske resurse MORH-a dostavila je rješenje o stavljanju na raspolaganje s 2. ožujka 2003.g. uz otkazni rok od četiri mjeseca. Iako je ministrica obrane Željka Antunović javno najavila rješenje većeg broja slučajeva, kako je izjavila "dugotrajnih bolovanja", slučaj gđe Beti ipak izaziva nevjericu. Da stvar bude još gora u obitelji Beti suprug nema stalno zaposlenje, a dvoje malodobne djece pohađa osnovnu školu. Izražavajući zadovoljstvo državnog vrha rezultatima preustroja Oružanih snaga i Ministarstva obrane predsjednik Mesić nedavno je objasnio. "Rješavamo probleme ljudi koji mogu i dalje biti osposobljeni za mnoge pozive, ali zbog godina, zdravstvenog stanja i radnog staža više ne mogu ostati u vojsci", a ministrica Antunović dodala je:"Jako se trudimo otvoriti javnosti, pokazati što se doista događa u procesu obrambene reforme". Ako je suditi po slučaju Anice Beti ili pak onome stopostotnog invalida Davora Martinčevića iz Osijeka, kojem je također na bolovanju dostavljeno rješenje  o stavljanju na raspolaganje, način na koji se rješava pitanje "dugotrajnih bolovanja" u MORH-u ipak je malčice preradikalan.   

Ispis   Pošalji na mail


Utorak, 29.04.2003.

NHS protiv političke promidžbe u Maksimiru

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever uputio je medijima priopćenje u kojem prosvjeduje protiv pozivanja političara na obilježavanje Međunarodnog praznika rada u Maksimiru 1. svibnja. "Zbog približavanja predstojećih izbora NHS i dalje smatra kako se nitko od političara ne bi trebao s prvosvibanjske pozornice u Maksimiru obraćati građanima, jer bez obzira što su u funkcijama vlasti, ipak ih javnost poistovjećuje i sa političkim strankama kojima pripadaju".  Pročitajte cijelo priopćenje...

Opširnije  Ispis   Pošalji na mail


Petak, 25.04.2003.

Karlovački gradonačelnik Božidar Joha s predstavnicima Sindikata

Tijekom razgovora karlovačkog gradonačelnika mr. Božidara Johe s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH razmatrana je mogućnost suradnje Grada i Sindikata na području stanogradnje. Ovime su nastavljeni razgovori započeti još u 2001. godini o programu izgradnje stanova po zadružnom modelu. Sindikalna stambena zadruga u međuvremenu je završila zgradu u Zagrebu, a u tijeku su dogovori s Pulom, Siskom i Dubrovnikom. Sindikat želi otvoriti mogućnost da državni i lokalni službenici i namještenici u Karlovcu, od kojih njih petstotinjak predstavlja kandidate za kupnju stana, kupe stan pod povoljnijim uvjetima. No, za razliku od stanogradnje po POS modelu Sindikat predlaže koncept kojim se kupcima stana ide na ruku jer im se kao sredstvo osiguranja kredita daje mogućnost hipoteke na kupljeni stan, bez jamaca i sudužnika, a da istovremeno grad ostvari tržišnu dobit za komunalno uređenje zemljišta. "Pozdravljam intencije unaprjeđenja i izgradnje Karlovca. Tražimo konkretne ideje i projekte koji će se realizirati na transparentan način, putem natječaja. U Karlovcu više nema poslova po babu i po stričevima" kazao je Joha, skrećući pozornost na naslijeđene obveze grada prema nekim građevinskim tvrtkama. Međutim, izrazio je spremnost da se o prijedlogu Sindikata razgovara na operativnoj razini po dovršenju projektne dokumentacije i aproksimacije cijena.  

U nastavku, predsjednik Sindikata Ivica Ihas postavio je pitanje zaključenja kolektivnog ugovora za zaposlene u uredima gradske uprave Grada Karlovca. "Kolektivni ugovor zaposlenima u gradskoj upravi garantira sigurnost radnih mjesta i standarde uređenja prava iz radnih odnosa sukladno mogućnostima Grada" rekao je Ihas. Gradonačelnik Joha izrazio je podršku kolektivnim pregovorima i uputio predstavnike Sindikata da s mjerodavnim službama gradske vlasti usuglase i pripreme tekst kolektivnog ugovora radi njegova zaključenja, jer "Karlovac je poznat po tome što se u njemu odnosi između socijalnih partnera rješavaju kroz kolektivne pregovore u zajedničkom interesu".   

Ispis   Pošalji na mail


Četvrtak, 24.04.2003.

24. sjednica Glavnog povjereništva Sindikata

(Zagreb, 24. travnja) Na 24. sjednici Glavnog povjereništva Sindikata razmatrane su izborne aktivnosti po županijama, izvješće o materijalno-financijskom poslovanju, edukacija sindikalnih povjerenika o komuniciranju unutar sindikata, tijek priprema za kolektivne pregovore o Dodatku II. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, interesu članstva na Športske susrete i dr. Izborne aktivnosti po županijama provode se prema planu i većinom će se završiti prije poćetka godišnjih odmora, tako da će se županijska povjereništva moći konstituirati na vrijeme za pripreme za izborni Sabor SDLSN RH. Sabor će se, prema odluci koju je donijelo Glavno povjereništvo, održati 20. studenoga 2003. u Zagrebu, u jednodnevnom trajanju. Županijski povjerenici podnijeli su izvješće o interesu članstva za Športske susrete u Šibeniku od 28. svibnja do 1. lipnja, a okvirni broj zasad prijavljenih članova kreće se oko 1.000. Prihvaćeno je i izvješće o materijalno-financijskom poslovanju Sindikata za 2002. godinu, kao i plan za 2003. Županijski povjerenici i predsjednici sindikalnih odbora pozvani su na seminar o internom komuniciranju i informiranju u sindikatu, koji će se održati 8. do 10. svibnja u Umagu. Predsjednik Ihas je nazočne obavijestio da se u rujnu i listopadu planira održavanje seminara namijenjenih edukaciji sindikalnih povjerenika u suradnji s NHS-om, koji će se organizirati po regijama. On je Glavno povjereništvo upoznao i sa sadržajem predstojećih pregovora za Dodatak II Kolektivnom ugovoru, kao i pozivu Vlade da se 6. svibnja sastanu pregovarački odbori Vlade i sindikata radi potpisivanja Protokola o pregovorima i dogovora o dinamici pregovora. Nažalost, iako je Sindikat to već dva puta predložio, Vlada je iz Protokola o pregovorima izbacila dopunsko zdravstveno osiguranje.  Također, nazočne je o kronologiji i sadržaju pregovora s Vladom i poslodavcima glede prijedloga ZOR-a izvjestio predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever. "Naš je izbor bio težak - napustiti pregovore ili pokušati postiči najbolja moguća rješenja u onim pitanjima u kojima Vlada nije imperativno obvezna poštovati dogovoreno s MMF-om i Svjetskom bankom" izjavio je Sever. "Upravo je Vaš sindikat omogućio NHS-u da svim saborskim zastupnicima na klupe podasrte materijale o aranžmanu za zajam za strukturnu prilagodbu iz kojih su mogli saznati više o onim dijelovima aranžmana o kojima u službenim materijalima nije bilo ni riječi".  Nakon njegovog izlaganja uslijedila je živa diskusija u kojoj su članovi Povjereništva mogli iz prve ruke dobiti informacije o dogovorenim rješenjima. Nenad Vuković predložio je da se sindikalna strana u pregovorima založi za afirmaciju kolektivnog ugovora kao instituta koji naše pravosuđe ne vrednuje u mjeri u kojem bi trebalo. " Česti su primjeri kršenja odredbi kolektivnog ugovora za koje nitko ne odgovara, a sudska zaštita pri tomu izostaje. Također, kad sud i donese odluku u korist zaštite prava iz kolektivnog ugovora, tada uslijedi politički pritisak na sudstvo da se takvu odluku poništi u drugome stupnju" izjavio je Vuković. Na kraju je zbog velikog interesa članstva sa Krešimirom Severom dogovoren intervju za web stranice SDLSN.

Ispis   Pošalji na mail


Kliknite ovdje za arhivu novosti


GSV: O povećanju minimalne plaće i poskupljenju električne energije

GSV: O povećanju minimalne plaće i poskupljenju električne energije

Piše: PolitikaPlus/Hina Na sjednici Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV) bilo je riječi o aspektima vezanimuz Zakon o minimalnoj plaći,efektima koje povećanje minimalne plaće imaposebice na one sektore koji su zapravo industrijske prirode - radno intenzivni izvozno orijentirani idrugih visokoproizvodnih gdje jevelik broj osoba koje dobivaju minimalnu plaću, izjavila je u ponedjeljak državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević.

Opširnije

EU traži veću zaštitu radnika na povremenim poslovima poput onih "samozaposlenih" u Uberu

EU traži veću zaštitu radnika na povremenim poslovima poput onih "samozaposlenih" u Uberu

RADNIČKA PRAVA Komisija predlaže da bi radnici trebali biti uredno informirani u vezi uvjeta njihova zapošljavanja, a poslodavci bi im trebali dati pojašnjenje zašto nakon nekoliko godina rada na istom poslu nisu dobili stalni ugovor o radu

Opširnije

NUDI SE KVALIFICIRANI RADNIK, POVOLJNO I ODMAH! Otkrivamo kako funkcionira agencija za privremeno zapošljavanje radnika. I što to točno znači...

NUDI SE KVALIFICIRANI RADNIK, POVOLJNO I ODMAH! Otkrivamo kako funkcionira agencija za privremeno zapošljavanje radnika. I što to točno znači...

PRIVREMENO ZAPOŠLJAVANJE RADNIKA AUTOR: Jasmina Trstenjak (JUTARNJI LIST) Amerikanci žele biti freelanceri pa im privremeni poslovi odgovaraju. Žele fleksibilnost i slobodu. Hrvati, pak, žele sigurnost. Ali do nje teško dolaze. Stoga pristaju na privremene poslove ili, kako ih najčešće klasificiraju, one nesigurne. I to, čini se, sve više. Tržište privremenog zapošljavanja, koje se otvorilo 2003., raste.

Opširnije

'Država mjerama SOR-a vara samu sebe'

'Država mjerama SOR-a vara samu sebe'

Piše: Ana Blašković Izaslanstvo EP-a o provedbi Inicijative za zapošljavanje mladih u Hrvatskoj. (POSLOVNI DNEVNIK) Izaslanstvo Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta stiglo je u Zagreb kako bi ocijenilo provedbu Inicijative za zapošljavanje mladih.

Opširnije

KOLUMNA Eksplozija plaća, ali ne kod nas

KOLUMNA Eksplozija plaća, ali ne kod nas

IZA POZORNICE BRANKA PODGORNIKA Autor: Branko Podgornik Ako Hrvatska bude zaostajala za trendom povećavanja plaća, mladi i stručni ljudi nastavit će napuštati zemlju, a poduzetnici neće moći nabaviti radnike iz susjednih zemalja (Novilist.hr) Kažu da se plaće u Hrvatskoj i Europi otimaju kontroli. U Hrvatskoj, trenutačno, one prosječno rastu po stopi od 4 do 5 posto godišnje.

Opširnije

Radnici u Hrvatskoj na poslu gotovo 10 godina kraće nego u Švedskoj

Radnici u Hrvatskoj na poslu gotovo 10 godina kraće nego u Švedskoj

OČEKIVANI RADNI VIJEK U EUROPI (GLAS SLAVONIJE) Na razini Europske unije (EU) u 2016. godini građani su mogli očekivati da će u prosjeku raditi 35,6 godina, što je u prosjeku 1,8 godina dulje nego prije deset godina. Hrvatska je daleko od toga, s očekivanih 32,1 godinu radnog vijeka treći smo od dna u Europskoj uniji.

Opširnije

528. plenarno zasjedanje EGSO-a

528. plenarno zasjedanje EGSO-a

NHS - U Bruxellesu je 20. i 21. rujna 2017. godine održana 528. plenarna sjednica Europskoga gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO). Plenarnoj sjednici uvijek prethodi sastanak radničke skupine (Skupina II) na kojem se uobičajeno raspravljaju prijedlozi mišljenja o kojima će se glasovati na plenarnoj sjednici te trenutačni problemi s kojima su suočeni radnici u zemljama EU. Tijekom sastanka radničke skupine održana je opća rasprava o govoru o stanju Unije 2017. godine, koji je u Europskom parlamentu održao Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije.

Opširnije

CETA privremeno stupila na snagu – Od danas se ukida 98 posto carina na trgovinu između Kanade i EU

CETA privremeno stupila na snagu – Od danas se ukida 98 posto carina na trgovinu između Kanade i EU

Autor: Astrid Elizabeth Pavleković (LIDER) U četvrtak na snagu privremeno stupa CETA, sveobuhvatni gospodarski i trgovinski sporazum između Kanade i Europske unije, što znači da će se od 21. rujna primjenjivati svi trgovinski značajni elementi sporazuma, uključujući ukidanje 98 posto carina na trgovinu između Kanade i EU, pristup tržištu i regulatornu suradnju.

Opširnije

Razlike u plaćama između zemalja članica EU

Razlike u plaćama između zemalja članica EU

NHS/ETUC - Ako se u obzir uzmu troškovi života, radnici u 11 EU zemalja središnje i istočne Europe plaćeni su mjesečno 944 eura manje od radnika u Njemačkoj, kaže se u studiji koju je danas objavio Europski sindikalni institut (ETUI). Razlika u neto mjesečnim plaćama prilagođenim za sastav radne snage i strukturu gospodarstva je veća nego kad se u obzir uzimaju samo troškovi života.

Opširnije

Pola milijuna građana ne može si priuštiti meso ni tri puta tjedno

Pola milijuna građana ne može si priuštiti meso ni tri puta tjedno

PORAŽAVAJUĆI POKAZATELJI SIROMAŠTVA Prag rizika od siromaštva za četveročlanu obitelj je 4491 kunu mjesečno (GLAS SLAVONIJE) Prema novim podacima Državnoga zavoda za statistiku, stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj iznosi 19,9 posto.

Opširnije

EUROPLJANI U PROSJEKU RADE 35,6 GODINA Građani jedne skandinavske zemlje rade najduže, saznajte kakva je situacija u Hrvatskoj

EUROPLJANI U PROSJEKU RADE 35,6 GODINA Građani jedne skandinavske zemlje rade najduže, saznajte kakva je situacija u Hrvatskoj

TRAJANJE RADNOG VIJEKA (JUTARNJI LIST) Na razini Europske unije (EU) u 2016. godini građani su mogli očekivati da će u prosjeku raditi 35,6 godina, što je u prosjeku 1,8 godina dulje nego prije deset godina, a za Hrvatsku se ta brojka u prosjeku kreće ispod 33 godine, pokazalo je izvješće Eurostata.

Opširnije

Restrukturiranje HŽ-a propalo je zbog neodgovornih uprava

Restrukturiranje HŽ-a propalo je zbog neodgovornih uprava

Institut za javne financije: 'HŽ Cargo, Infrastruktura i Putnički prijevoz unatoč pomoći sve su nelikvidniji'. (POSLOVNI DNEVNIK) Ciljevi restrukturiranja državnih željezničkih poduzeća, provedenog od 2012. do 2016. nisu ostvareni, te je likvidnost tvrtki HŽ Cargo, HŽ Infrastruktura i HŽ Putnički prijevoz slabija nego prije restrukturiranja.

Opširnije

Studijski posjet Kraljevini Švedskoj

Studijski posjet Kraljevini Švedskoj

NHS - U sklopu projekta „Unapređenje sustava pružanja usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere jačanjem uloge Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere u Republici Hrvatskoj“, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava organiziralo je studijski posjet Kraljevini Švedskoj za članove Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere, u razdoblju od 11. do 15. rujna. 2017. godine.

Opširnije

Više od 40 milijuna ljudi u svijetu lani je robovalo, neki su proizvodili odjeću koju nosimo

Više od 40 milijuna ljudi u svijetu lani je robovalo, neki su proizvodili odjeću koju nosimo

GLOBALNI PROBLEM Više od 40 milijuna ljudi u svijetu prošle je godine provelo u ropstvu, na prisilnom radu ili u prisilnim brakovima, navodi se u prvoj zajedničkoj procjeni skupina za borbu protiv ropstva (Tportal.hr) Međunarodna organizacija rada (ILO), Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Zaklada 'Walk Free' procjenjuju da je u modernom ropstvu prošle godine bilo 40,3 milijuna ljudi i napominju da se radi o konzervativnoj procjeni.

Opširnije

Božinović: Veći koeficijent za 7.655 policijskih službenika

Božinović: Veći koeficijent za 7.655 policijskih službenika

(HRT) Ravnateljstvo policije sazvalo je konferenciju za novinare na kojoj je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao da je njegov tim jutros imao sastanak s predstavnicima reprezentativnih sindikata u MUP-u. Ministar Božinović zahvalio je na suradnji čelnicima sindikata, Dubravku Jagiću iz Sindikata policije Hrvatske, Zdravku Lončaru iz Nezavisnoga sindikata MUP-a RH i Borisu Pleši iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Opširnije

» arhiva vijesti NHS-a

Postani član sindikata, neovisno o boji očiju, rodu, spolu, političkom uvjerenju, vjeri i svjetonazoru. 

Budi član ili postani superheroj - sindikalni povjerenik.

Ako Ti se ne sviđa SDLSN uđi u STPRM ili GŠMNT, ali nemoj stajati po strani kad se odlučuje o Tvojim pravima i poslu. 

 

 

 

 

Anketa

Ministar Marko Pavić sindikatima je poručio kako intencija Vlade u pregovorima za novi kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike nije smanjivanje prava. Mislim da...

Povjereništva

Prijavite se na našu mailing listu i primajte obavijesti sa stranica SDLSN-a.Mailing lista Povjereništva
Pošalji link prijatelju

SDLSN: Naslovnica

Vaše ime i prezime: *
Vaša email adresa: *
Email adresa prijatelja: *
Poruka:
* obavezna polja